Alle workshops afgerond!

Door: Summa Sterren ,

Op donderdagavond 21 maart vond de laatste workshop van het Sterrentraject 2019 plaats. De Sterren kijken terug op een leerzame periode waarin ze ieder op hun eigen manier gegroeid zijn. Op 9 mei presenteren negentien van hen hun Pecha Kucha aan de jury.

De Summa Sterren volgden in de afgelopen weken drie workshops verzorgd door Bureau Ollie. Een bureau gespecialiseerd in het uitdagend en aantrekkelijk maken van persoonlijke ontwikkeling voor studenten. Met ‘Ollie’ wordt de basis van vrijwel alle skateboard tricks bedoeld: je moet (misschien wel heel lang) blijven oefenen om de truc onder de knie te krijgen. Maar als je erin slaagt, heb je een mooie basis om op verder te bouwen.

De ‘truc’ die onze Sterren zich tijdens de workshop eigen maakten, was ‘het presenteren van jezelf’. In welke houding ben ik comfortabel? Hoe kijk ik het publiek aan? Welke persoonlijke krachten laat ik zien en welke persoonlijke krachten heb ik dan? Hoe stel ik me kwetsbaar op, zonder emotioneel te worden?  Kortom: genoeg skills om in te groeien!

In de laatste workshop presenteerden de Sterren zichzelf in de vorm van een Pecha Kucha. Er werd aandachtig naar elkaar geluisterd en er werd waardevolle feedback gegeven. Na afloop is iedereen verwonderd. Trots op eigen prestaties en onder de indruk van alle mooie verhalen.

 

Deel dit bericht met een of al je vrienden