Anne Teerink is dé Summa Ster van 2019!

Door: Summa Sterren ,

Ze weet tegenslagen om te buigen naar leermomenten, is vastberaden in haar keuzes en bevlogen in het helpen van anderen. De 17-jarige Anne Teerink werd op donderdagavond 23 mei gekozen als dé Summa Ster van 2019. Voor haar opleiding Summa International Business loopt ze momenteel stage in Duitsland, maar voor de spannende finale van het Sterrentraject kwam ze graag een dagje terug naar de Sterrenlaan in Eindhoven.

Anne noemt zichzelf perfectionistisch, maar heeft inmiddels geleerd dat fouten maken oké is. Dat geeft haar de ruimte om haar energie op andere manieren in te zetten. Op haar veertiende bleek zij een haaraandoening te hebben die vrij plotseling zorgde voor gedeeltelijke kaalheid: alopecia. In eerste instantie een schok, inmiddels een van haar ‘core businesses’. Met haar Engelstalige blog over het onderwerp probeert zij anderen te helpen en steunen. Lezers uit diverse landen zijn haar daar dankbaar voor. Daarnaast volgen ruim 1.500 geïnteresseerden haar instagramaccount Alopeciangirlboss.

Bald and proud
Anne: “Bij het voorstelrondje tijdens de eerste Sterrenworkshop deed ik mijn pruik af. Iemand begon toen te klappen en al snel volgden de anderen. Dat was eigenlijk de eerste keer dat ik me realiseerde dat mijn verhaal echt iets losmaakt.” Tijdens de workshops leerde Anne zichzelf te presenteren, haar verhaal te mogen delen en anderen te helpen en inspireren. Op de Night of the Spotlight draagt ze een t-shirt met de tekst ‘Bald and proud’, van het modelabel dat ze aan het opzetten is.

Wees jezelf
Naast de door student Julian Jacobs (Summa Engineering) gemaakte Sterrentrofee won Anne een cheque van € 500,-. Ze denkt erover dit bedrag te gebruiken voor haar kledinglijn. Ze gaat door naar de landelijke finale van Dit is mbo en maakt kans om mbo-ambassadeur van Nederland te worden. Wat ze anderen vooral wil meegeven? “Wees jezelf en ga je dromen achterna. Zoek je passie. Wees niet bang om jezelf te laten zien, want iedereen heeft wel iets. Je hoeft niet in een perfect hokje te passen.”

Authentieke verhalen
Dit jaar deden 40 Sterren mee aan het traject. De andere genomineerde Sterren waren Daphne Gommans van Summa Welzijn en Jill Davies van Summa Uiterlijke verzorging. Volgens de jury hadden de genomineerden ieder een authentiek verhaal. “Jullie hebben ons laten zien dat een diploma staat voor wat je allemaal hebt gedaan, en niet voor wat je allemaal kunt”, zei docent en jurylid Hugo Boot. “Anne, jij bent onze winnaar. Je durft je kwetsbaar op te stellen. Je doet, je creëert en je inspireert. Heel veel dank.”

 

Deel dit bericht met een of al je vrienden