Blog Jasmien over Ambassadeursgala Ditismbo

Door: Summa Sterren ,

Ik zat vandaag al vroeg in mijn auto onderweg naar het MBO ambassadeur gala in Apeldoorn. Alle kandidaten moesten om 11:30 uur in het Orpheus. Dit is een theater in Apeldoorn. Toen we daar aankwamen stond de lunch al klaar voor ons. Samen met een lekkere broodje namen we gezamenlijk de dag door. Na de lunch moest de top 10 mee naar de jury. Hun hadden een speeddate met de jury en hieruit maakte de jury een top drie die op het podium pas bekend werd gemaakt. Ik zelf zat niet in die top 10 en had dus 1 uurtje pauze. In mijn uurtje heb ik met alle andere kandidaten die ook niet in de top 10 zaten gekletst over koetjes & kalfjes. Na ongeveer 1 uur kwam de top 10 terug en we kregen een rondleiding in het theater. We kregen te zien hoe onze podium eruit zag en waar we zaten. Kortom, we liepen elke stap even samen door zodat we straks op het podium geen verrassingen tegen kwamen.

Optutten en genieten
Nadat we alles hadden door besproken konden we nu echt ons zelf gaan optutten. Er kwamen stylisten, visagisten en we konden van hen gebruik maken. Als we wilde werd ons haar en make-up gedaan en we kregen ook advies over onze kleding. Nadat ik zelf mijn make-up had gedaan en mijn jurk aan had ging ik naar de styliste en liet ik daar haar mijn haar doen. Ik genoot echt even van dat momentje. Even niet de zenuwen maar echt even genieten! Nadat zij mijn haren had gedaan kwam de bus. Onze party-bus.

Feesten in de partybus
Met de party-bus reden we ongeveer 45 minuten door Apeldoorn. Er werd volop gefeest in de bus. De muziek werd aangezet, de disco-lampen draaide toeren en we genoten van onze champagne. Na ongeveer 45 minuten rijden kwamen we weer bij de Orpheus aan en daar stonden alle vrienden, kennissen, collega’s en klasgenoten en we kregen allemaal stuk voor stuk een warm welkom. We mochten niet meteen naar de zaal maar moesten weer terug naar onze kleedkamers. We moesten wachten tot iedereen in de zaal zat. Nadat iedereen in de zaal zat kwam eerst de presentator Rik van de Westelaken en na een korte welkomstwoord riep hij ons naar voren.

Lege kruk voor wildcardwinnaar
Tijdens het gala werden er drie winnaars bekend gemaakt namelijk: het beste leerbedrijf, de beste praktijkopleider & landelijk ambassadeur MBO. Eerst werd de beste praktijkopleider bekend gemaakt. Deze prijs ging naar Joany Rigters. De prijs voor beste leerbedrijf ging naar Alfen uit Almere. Nadat deze winnaars bekend werden gemaakt werd de top 3 van de top 10 bekend gemaakt. De top drie voor landelijk ambassadeur MBO werd: Yorin Bal (ROC Tilburg), Merna Elgohary (Nova College) & Sil de Weerd ( Clusius College). 1 van de 4 krukken was nog leeg. Deze kruk was voor de Wildcardwinnaar. Iedereen die niet in de top 3 zat had een briefje gekregen van zijn of haar naam. Iedereen die kans wilde maken op die wildcard kon zijn of haar naam in een emmer gooien en Lisanne Fonds (oud MBO ambassadeur) trok een lootje eruit. Hij of zij kreeg dan de wildcard. Ook ik wilde kans maken op die wildcard en ik gooide mijn briefje in de emmer. Toen Lisanne mijn lootje trok kon ik mijn oren niet geloven. Ik zat niet in de top 10 maar ik zat door de wildcard in een keer in de top 4!

Speech
De top 4 kreeg 1 minuut de tijd om te speechen. Ook ik kreeg dus 1 minuut te tijd om te vertellen waarom ik geschikt zou zijn voor het ambassadeurschap. Zo heel erg veel voorbereid had ik niet omdat ik dit natuurlijk niet had verwacht. Maar toch had ik voor mijn gevoel kunnen vertellen waar ik voor sta en waarom ik dit kan. Na mijn speech van 1 minuut kreeg ik 3 vragen van de jury. Omdat je niet wist wat je gevraagd werd kon je , je hier ook niet op voorbereiden. Het waren pittige vragen en ik heb mijn best gedaan om deze zo goed mogelijk te beantwoorden! Nadat de top 4 het woord had gehad kregen wij een optreden van Brace. In die tijd ging de jury in gesprek wie de MBO ambassadeur werd.

Winnaar
Na het optreden van Brace kwam de jury met het envelop waarin de naam van de winnaar zat. De eer aan de minister van onderwijs om te winnaar bekend te maken. Sil de Weerd van het Clusius College was de winnaar en hij werd de MBO ambassadeur van 2017. Na de bekendmaking konden wij allemaal genieten van een hapje & drankje en ik genoot echt na van de dag. Ik vond het een leuke, gezellige en leerzame tijd waarin mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik nu nog meer zin heb om te knallen!

– Jasmien Ghaderi –

Deel dit bericht met een of al je vrienden