Summa Ster Abbyta door naar finale Dit is mbo!

Door: Summa Sterren ,

Yes! Het is hem gelukt! Onze Summa Ster Abbyta Gebremariame zit bij de tien finalisten van Dit is mbo. Daarmee maakt hij kans om een jaar lang de landelijke ambassadeur te worden van het middelbaar beroepsonderwijs. Op maandag 19 november volgt de ontknoping tijdens een gala in theater Orpheus in Apeldoorn.

Maar liefst 42 ambassadeurs van de verschillende roc’s in Nederland deden mee aan ‘Mbo’ers pakken aan’, het programma van Dit is mbo. Ze voerden challenges uit, boden kijkjes achter de schermen en gaven in ‘Korte kwesties’ hun visie op het mbo-onderwijs. Ook waren de studenten aanwezig bij de opening van het mbo-jaar door koning Willem-Alexander.

Het complete plaatje
Na afloop van de eerste challenge deelde Sil de Weerd – Landelijk mbo-ambassadeur 2017 – de ijverige studenten mee dat zij allemaal door waren naar de volgende ronde. Bij de tweede challenge was de spanning om te snijden, omdat er daarna slechts tien studenten doorgingen naar de finale. Abbyta was dan ook erg opgelucht en blij toen hij zijn naam hoorde.

Abbyta: “De opdracht was voor Stichting Jarige Job, die ervoor zorgt dat ook armere kinderen hun verjaardag kunnen vieren. Er waren verschillende activiteiten waarvoor je je kon inschrijven: cadeautjes inpakken, traktaties maken en het opzetten en begeleiden van het evenement. Ik koos voor het laatste, want dat heb ik vaker gedaan en vind ik leuk. De jury stelde tussendoor wat vragen. Ze zijn op zoek naar het complete plaatje: communicatieve vaardigheid, creativiteit en leiderschap. Ik hoop dat ik mezelf goed heb laten zien.”

Mbo’ers pakken aan
Bekijk alle filmpjes van Dit is mbo op YouTube.
De derde en laatste challenge vindt plaats op de dag van de ontknoping. Superspannend dus!

 

Deel dit bericht met een of al je vrienden