Daphne Gommans
"Kwetsbaarheid als kracht"
School type icon
Summa Welzijn
Sociaal Werk
Place icon
Woonplaats
Helden
Calendar icon
Geboortedatum
14-12-2001

Waarom is deze student een Summa Ster?
Daphne heeft een turbulente periode achter de rug en weet daarin als jonge dame de focus op de toekomst te leggen. Door het kiezen voor de opleiding Sociaal Werk (uitstroomprofiel Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener) heeft Daphne voor zichzelf gekozen. Ze gaat de uitdaging aan zichzelf beter te leren kennen en dit vervolgens om te zetten als haar kracht richting cliƫnten die zij in de toekomst ondersteuning gaat bieden. Wie of wat heeft haar gevormd tot de persoon die zij nu is? Dit weet zij tijdens klassikale lessen goed in te zetten door zichzelf als voorbeeld op te werpen en hierdoor een voorbeeld te zijn voor anderen. Juist het kwetsbaar durven zijn maakt Daphne ontzettend krachtig!

Waarom verdient deze Summa Ster de Spotlight?
Daphne laat zien, op zo’n jonge leeftijd, hoe je van je kwetsbaarheid een kracht kunt maken en weet hier medestudenten door te inspireren en motiveren.

Wat kunnen anderen van deze Summa Ster leren?
Zij kunnen van haar leren wat het je oplevert wanneer je kwetsbaar durft te zijn. Dat je over moeilijke situaties mag spreken, hulp mag vragen wanneer je dit nodig hebt en goed voor jezelf moet zorgen om voor andere te kunnen zorgen.